Annonce:


Et varemærke er det særlige navn eller kendetegn, som et firma bruger til at markedsføre sig selv eller sine produkter eller services. Det er varemærket, der fortæller, at en vare kommer fra en bestemt producent, og på den måde fortæller noget om kvalitet, livsstil, oprindelse eller prisniveau.

Et varemærke kan bestå af ord eller et logo, en kombination af de to elementer. Kun fantasien sætter grænserne for, hvordan du kan udforme dit varemærke.

Hvorfor beskytte dit varemærke?
Når du ansøger om at få dit varemærke registreret, vurderer patent og varemærkestyrelsen om dit mærke kan registreres. De undersøger også, at du med dit varemærke ligger for tæt på eksisterende varemærker eller firmanavne. Du får også oplysninger om, hvilke lignende varemærker, der allerede er registreret. På samme måde vil andre, der senere ønsker at registrere varemærker, der ligner dit, få besked om dit varemærke.

Registreringen af et varemærke giver dig en række konkrete fordele, for eksempel muligheden for at bevise, at det er dit mærke, og muligheden for at give andre licens til at bruge det.

Ud over varemærkerne findes der en række andre forretningskendetegn, såsom virksomhedsnavne og navne på anparts- og aktieselskaber, der ligesom varemærkerne nyder en vis beskyttelse. Det er Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, der registrerer dem.Firma logoInformation på sider:

Hvordan registrerer jeg mit varem&lig;rke - Gode råd om firmalogo - Beskyt dit navn og logo - Opstart af firma - Beskyttelse af logr - Billigt firmalogo - Hvad er et varem&lig;rke - Du er her: Firmalogo - Firmalogo - Firma logo